Träd - en vandring i den svenska skogen

22nov18:0019:30Träd - en vandring i den svenska skogenEtt samtal med Gunnar Wetterberg18:00 - 19:30(GMT+00:00) Drottninggatan 95 B

Information

Detta är ett arrangemang av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, men av stort intresse för oss i Skogshistoriska Sällskapet. Deltagarantalet är begränsat.

Ett samtal med Gunnar Wetterberg

”Sverige skapades ur skogen. Välfärden är byggd av trä. Träden kan vara nyckeln till att lösa några av framtidens svåraste frågor.”

Så inleder historikern Gunnar Wetterberg sin nya bok Träd – en vandring i den svenska skogen. Boken har vuxit fram ur en ”skoglig lekmans nyfikenhet”. Gunnar Wetterberg låter skogen vara den tråd som håller samman historien om det som idag är Sverige. Från skogens återkomst till södra Skandinavien omkring 9500 f.Kr. över medeltidens sågkvarnar, massaindustrins genombrott och skogens framtid som kolsänka och oljeparentesens slut får vi följa människans arbete med och tankar kring skogen.

Gunnar Wetterbergs samtalspartner är akademiledamoten Åke Barklund.

Boken finns till försäljning i anslutning till boksamtalet.

Anmälan senast tisdag 20 november.

Välkommen!

Tid

(Torsdag) 18:00 - 19:30(GMT+00:00)

Plats

KSLA, Stockholm

Drottninggatan 95 B

Other Events

Get Directions

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng