Veckans skogshistoria: Pärlälvsdalen väster om Jokkmokk är känd för sina pärlor men är också en pärla som vildmarksområde. Dag Kilhblom kände starkt för området och kom 2009 ut med boken Pärlälvsdalen - dess liv och natur. I Skogshistoriska Sällskapets årsskrift har han skrivit två artiklar, den första medan han arbetade med boken. Läs den! skogshistoria.se/artiklar/parlalvsdalen-dess-liv-och-natur/... Se mindreSe mer
Här kan du beställa årets julklapp genom Skogshistoriska Sällskapet - boken Gott Virke. I boken beskrivs alla svenska trädslags egenskaper och hur de har använts genom historien. Varför inte beställa flera på en gång? Kostar 100 kr för medlemmar och 150 kr för icke medlemmar. skogshistoria.se/bestall/... Se mindreSe mer
Vi har fortfarande en ström in av nya medlemmar och vi närmar oss nästa magiska gräns 1500. Detta TROTS att vårt anmälningsformulär inte fungerat. Flitiga besökare har säkert märkt att vår hemsida har haft problem ett längre tag (ett resultat av att den tvångsflyttades till nytt webbhotell). Vi löser problemen ett i taget, men tills anmälningsformuläret är fixat så får ni anmäla er direkt till vår kassör via skogshistoriska@gmail.com. Gör det snart, så missar ni inte den fantastiska årsbok som väntar och de intressanta nummer av Tidender som är på gång. skogshistoria.se/medlemmar/anmalan/... Se mindreSe mer
Välkommen som medlem! Som medlem i Skogshistoriska Sällskapet får du tidningen Skogshistoriska Tidender, 16-24 sidor, fyra gånger per år. Lagom till jul får du också årsskriften, med lite längre artiklar på temat skogshistoria. Du är också välkommen att till medlemspris delta i de exkur...
Läser återigen Bengt Anderssons fina examensarbete (1987) om de svenska trädslagen, återutgiven av Skogshistoriska sällskapet i år. Mycket hög seghet och styrka av Bengt själv, Mats Hannerz och Lars Klingström. ... Se mindreSe mer
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information
Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.