Vi samarbetar med:

Museinätverket Skog & Trä som samlar ett tjugotal museer och anläggningar runt om i landet. Tillsammans vill vi synliggöra och berätta om de skogshistoriska skatter som finns runt om i Sverige.

Vi arbetar också för att det skogshistoriska arvet ska få större uppmärksamhet och resurser.

Här kan du läsa mer om Museinätverket Skog & Trä.

 


 

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, i dagligt tal benämnd KSLA, har sedan 1813 haft uppdraget att visa vägen till ett ”modernare” och effektivare jordbruk. Det ursprungliga målet gäller än idag och omfattar sedan ett drygt halvsekel även skogen.

De gröna näringarna, och då särskilt skogen, har en viktig roll i arbetet med att bemästra den klimatkris som världen tycks vara på väg in i. På KSLA:s initiativ och med starkt stöd av skogsbranschen och forskningsföreträdare, bildades Skogshistoriska Sällskapet i februari 1990.

Här kan du läsa mer om Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.


 

Skogshistoriska Sällskapet utbyter sedan tjugotalet år erfarenheter skogshistoriska sammanslutningar och skogsmuseer i Finland, Norge, Danmark och Island. Vartannat eller vart tredje år arrangeras Nordisk skogshistorisk konferens med olika teman i något av länderna.  Skogshistoriska Sällskapets jubileumskonferens i mars 2020 genomförs under deltagande av representanter från de övriga nordiska länderna.

Finland     Finlands skogsmuseum Lusto 
Norge        Norsk Skogmuseum
Danmark  Skovhistorisk Selskab 
Island       Skógræktin (Islandic Forest Service) 

 

I

Logga in och läs Tidender!

Tidender är Skogshistoriska Sällskapets tidskrift, fylld av skogshistoriska reportage och beskrivningar av våra aktiviteter. Som medlem loggar du in och läser det senaste numret. Tidigare nummer hittar du här.

Läs senaste numret -
för medlemmar

Senaste från Facebook
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Halland har gått igenom en oerhörd landskapsomvandling under några hundra år. Från ädellövskog, via kala ljunghedar, till dagens landskap där granen är största trädslaget. Skogshistoriska Sällskapet fick idag ta del av kunskaper från Matts Lindbladh och Krister Larsson vid besök i både Biskopstorp och på Mästockaheden. Dessutom en givande snabbpresentation från Martin Goude av SLU:s olika 100-årsjubileer: Riksskogstaxeringen och försöksparkerna. Den regionala representanten Hans-Örjan Nohrstedt berättade också om friluftsliv i Hallands skogar. Tack till alla medverkande och till vädret som var på vår sida.Image attachmentImage attachment+4Image attachment

Halland har gått igenom en oerhörd landskapsomvandling under några hundra år. Från ädellövskog, via kala ljunghedar, till dagens landskap där granen är största trädslaget. Skogshistoriska Sällskapet fick idag ta del av kunskaper från Matts Lindbladh och Krister Larsson vid besök i både Biskopstorp och på Mästockaheden. Dessutom en givande snabbpresentation från Martin Goude av SLU:s olika 100-årsjubileer: Riksskogstaxeringen och försöksparkerna. Den regionala representanten Hans-Örjan Nohrstedt berättade också om friluftsliv i Hallands skogar. Tack till alla medverkande och till vädret som var på vår sida. ... Mer textMindre text

1 CommentKommentera

Tack, tack alla medverkande för en mycket givande dag.Tror att vår gröna och sköööna skogsnäring har ett viktigt jobb med att förmedla skogens många historiska, biologiska och kulturella värden. / Mats på Höjden* en nöjd en *

Visa fler
Kommande aktiviteter

Visa alla

Välkommen som medlem

Vi lyfter fram den svenska skogshistorien och tar vara på minnen från dem som varit verksamma i skogen. Ju fler vi blir desto mer kan vi uträtta.

Läs mer och anmäl dig här!

Ja, jag är intresserad

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng