Skogshistoriska Sällskapets Årsskrift kommer ut i slutet av året. Den innehåller längre artiklar som inte ryms i tidskriftsformat. Hittills har mer än 250 artiklar publicerats i årsskriften. Tillsammans utgör de en för varje år allt mer värdefull källa till kunskap om i första hand de svenska skogarnas historia, men också med utblickar till våra grannländer och andra delar av världen.
Logga in för att öppna årsskrifterna som PDF.
Tidender är Skogshistoriska Sällskapets tidskrift, fylld av skogshistoriska reportage och beskrivningar av våra aktiviteter. Som medlem loggar du in och läser det senaste numret. Tidigare nummer hittar du här.
En historiskt bra julklapp! – Till dig själv eller en vän. Ett medlemskap i Skogshistoriska Sällskapet 2025 innehåller fyra nummer av den uppskattade tidskriften Tidender, en årsskrift med historiska artiklar och möjligheter att delta i exkursioner och resor i hela landet, och ibland utomlands. Anmäler du medlemskapet senast 7 december lägger vi till en årsbok av äldre årgång utan kostnad.
Anmälan: skogshistoria.se/medlemmar/anmalan/
... Mer textMindre text
1 CommentKommentera
Missa inte detta! Helt fantastiska reportage i TIDENDER och exkursioner av hög klass.
Med anledning av debatten om "hyggesfritt skogsbruk" släpper vi SLU-forskaren Lars Lundqvists artikel om blädningsbruk som publicerades i årsskriften 2022 tidigare än planerat. Artikeln ger en överblick över viktiga begrepp som har passerat under de senaste hundra åren i den eviga diskussionen om hur skogarna ska skötas.
skogshistoria.se/wp-content/uploads/2024/11/Arsskrift-2022-s-30-39-Lars-Lundqvist-bladning.pdf
Glöm inte att äldre artiklar från våra årsskrifter finns öppet tillgängliga på vår webbsida. Länk i kommentar.
... Mer textMindre text
2 CommentsKommentera
Äldre artiklar från årsskrifterna finns tillgängliga via vår webbsida. skogshistoria.se/publikationer/arsskrift/artiklar/
Så sant som är skrivit men varför lyssna på döda generationer, nu är nu o vi har rätt generation greta
Det här innehållet är inte tillgängligt just nu ... Mer textMindre text
Det här innehållet är inte tillgängligt just nu
När det här händer brukar det bero på att ägaren endast har delat det med en liten grupp personer, ändrat vilka som kan se det eller så har det raderats.0 CommentsKommentera
Vi ser fram emot de skogshistoriska filmer som Bitzer Productions gör på uppdrag av Skogshistoriska Sällskapet! De kommer att handla om flera stora skeenden och människor av betydelse för den svenska skogen. ... Mer textMindre text
Det här innehållet är inte tillgängligt just nu
När det här händer brukar det bero på att ägaren endast har delat det med en liten grupp personer, ändrat vilka som kan se det eller så har det raderats.0 CommentsKommentera
Vår hedersmedlem Sven Sjunnesson, Broby, avled den 8 oktober. Under åren 1998-2002 var han Skogshistoriska Sällskapets sekreterare, tillika redaktör. Med sitt stora historieintresse gick han helhjärtat in för uppgiften att utifrån medlemmars textbidrag producera Sällskapets årsskrift. Medlemstidningen Skogshistoriska Tidender präglades av utförliga exkursionsreportage och återkommande bokanmälningar.
Med en lång och gedigen bakgrund i skogsägarrörelsen var Sven aktiv i skogsdebatten och syntes ofta som deltagare i Sällskapets exkursioner. Han hävdade att skogens historia inte kan beskrivas utan att också människan och samhällets utveckling finns med. I årsskriften 2003 skrev han en artikel med rubriken ”Skogshistoriska reflexioner” som är väl värd att läsa även idag.
... Mer textMindre text
0 CommentsKommentera
Vi lyfter fram den svenska skogshistorien och tar vara på minnen från dem som varit verksamma i skogen. Ju fler vi blir desto mer kan vi uträtta.
Läs mer och anmäl dig här!
Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information
Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.