Exkursioner, seminarier och resor 2025

Här hittar du aktiviteter för 2025. De flesta annonseras i Tidender nr 1 som kommer ut i slutet av februari, men det kan också komma upp nya exkursioner och seminarier. Håll koll på denna sida!

Deltagaravgifterna kan variera mellan exkursionerna beroende på om vi erhåller sponsring eller ej, och vilka kostnader som är förknippade med genomförandet. Se information om varje aktivitet. Medlemmar i Skogshistoriska Sällskapet har 100 kronor lägre avgift än de som ännu ej är medlemmar.

Deltagarantalet är av praktiska skäl begränsat på alla våra exkursioner. En del är populärare än andra och därför måste vi ibland sätta stopp för nya anmälningar. Ett tips för att vara garanterad plats är att anmäla sig så tidigt som möjligt.

Betalning görs i förväg som en bekräftelse på anmälan (information om betalning skickas i mail när du anmält dig till exkursionsansvarig). I priset ingår förmiddagskaffe,  lunch och i vissa fall dokumentation.

Avanmälan till exkursioner: Vid avanmälan senast 2 veckor före exkursionen betalas deltagaravgiften tillbaka. Vid senare avanmälan betalas avgiften tillbaka vid sjukdom eller andra särskilda skäl. För resor och andra arrangemang kan andra avanmälningsregler gälla.

Vid inställd exkursion betalas självklart anmälningsavgifterna tillbaks.


Kommande aktiviteter
Denna månad
Bilder från tidigare aktiviteter
Rimforsa, Östergötland.  Eklandskapet i Stångådalen. 2016.
Ire i Blekinge. Ett av Sveriges finaste odlingslandskap med urminnes rötter. 2018.
Ljunghedsexkursion i Vrå, Halland 2013.
Brevens bruk. Ett av Sveriges bäst bevarade brukssamhällen.
Exkursion om skogsbete i Jumkil med Urban Emanuelsson 2012.
Christinehofs slott och alunbruket i Andrarum. 2019.
Skogen i ljud och toner, Mora-Orsa 2014
Nordisk Skogshistorisk konferens i Västerbotten 2014
Norra Kvills nationalpark och den tusenåriga kvilleken. 2018.
Exkursion på Tagel med Lars Kardell 2014
Garpenberg. Avslutning med kulning hemma hos Leif och Cecilia Öster på Dalagård. 2019
Framför gården Skangal i Lettland där Olof Palme tillbringade sin barndoms somrar. 2015.

Varje år arrangerar vi ett tiotal exkursioner, kurser och seminarier runt om i landet. Eftersom medlemmarna är spridda över landet strävar vi efter att också fördela aktiviteterna över landet.

Aktiviteterna spänner över ett brett spektrum av ämnen: allt ifrån flottning och brukshistoria till naturens successiva förändring i bondelandskapet och aktuell skogsforskning.

Flera av exkursionerna är resultatet av initiativ som tagits av Sällskapets regionala kontaktpersoner. Skogshistorien är ju i hög grad lokal och det finns i princip oändligt många skogshistoriska företeelser i vårt land som är värda att lyfta fram och studera närmare.

De flesta av Sällskapets exkursioner och andra aktiviteter brukar vara intressanta även för dem som inte är specifikt intresserade av skogliga frågor men som har ett kulturhistoriskt intresse.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng