Exkursioner och seminarier under 2019

Ett nytt spännande skogshistoriskt år väntar. Styrelsen har satt ihop ett program med ett seminarium och nio exkursioner som spänner från Skåne i söder till Västerbotten i norr. Programåret börjar dock med årsstämman, som detta år äger rum i Jönköping den 20 mars. Varmt välkomna dit till den skogshistoriska starten på året.

Deltagaravgifter:
Medlemmar i Skogshistoriska Sällskapet: 200 kronor
Ännu ej medlem: 300 kronor

Deltagarantalet är av praktiska skäl begränsat på alla våra exkursioner. En del är populärare än andra och därför måste vi ibland sätta stopp för nya anmälningar. Ett tips för att vara garanterad plats är att anmäla sig så tidigt som möjligt.

Betalning görs på plats, kontant eller Swish. I priset ingår förmiddagskaffe och lunch.

Alla aktiviteter erbjuds till självkostnadspris.


Kommande aktiviteter

Inga evenemang

Bilder från tidigare aktiviteter
Avslutning på Lettlandsresan 2015 vid  Mežotne slott.
Skogen i ljud och toner, Mora-Orsa 2014
Professor Lars Östlund visar barktäkt i Lappland 2014.
Seminarium i Växjö 2015 om Södras grundare Gösta Edström.
Nordisk Skogshistorisk konferens i Västerbotten 2014
Alléexkursion i Skåne med Patrik Olsson 2015.
Exkursion på Tagel med Lars Kardell 2014
Exkursion i Norberg med Gert Magnusson 2011.
Exkursion om skogsbete i Jumkil med Urban Emanuelsson 2012.
Ljunghedsexkursion i Vrå, Halland 2013.

Varje år arrangerar vi ett tiotal exkursioner, kurser och seminarier runt om i landet. Eftersom medlemmarna är spridda över landet strävar vi efter att också fördela aktiviteterna över landet.

Aktiviteterna spänner över ett brett spektrum av ämnen: allt ifrån flottning och brukshistoria till naturens successiva förändring i bondelandskapet och aktuell skogsforskning.

Flera av exkursionerna är resultatet av initiativ som tagits av Sällskapets regionala kontaktpersoner. Skogshistorien är ju i hög grad lokal och det finns i princip oändligt många skogshistoriska företeelser i vårt land som är värda att lyfta fram och studera närmare.

De flesta av Sällskapets exkursioner och andra aktiviteter brukar vara intressanta även för dem som inte är specifikt intresserade av skogliga frågor men som har ett kulturhistoriskt intresse. Genom att både tidningarna Skogen och Skogsland välvilligt låter oss annonsera aktiviteterna hittas de av allt fler icke medlemmar, vilket är mycket glädjande.

 

Till månad

November, 2019

mån

tis

ons

tors

fre

lör

sön

-

-

-

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Inga evenemang

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng