Årsstämma , Gamla Staberg, Falun

30mar09:3015:00Årsstämma , Gamla Staberg, Falun

Information

Skogshistoriska Sällskapet genomför i år sin sedvanliga årsstämma på bergsmansgården Gamla Staberg, strax utanför Falun. Värd för stämman är Bergvik Skog.

Gamla Staberg är en av de mest välbevarade bergsmansgårdarna runt Falun. Den vackra huvudbyggnaden i karolinsk barockstil är byggnadsminnesförklarad och som sig bör målad i den ursprungliga ljusa nyansen av Falu rödfärg. Trädgården är ett särskilt kapitel och är pietetsfullt restaurerad enligt de ursprungliga ritningarna. Gamla Staberg ger en god bild av hur en framstående bergsmanssläkt på 1700-talet utformade sin gård. Idag har gården kompletterats med restaurang, konferensmöjligheter och allehanda faciliteter som gör den till ett populärt besöksmål. Det är i denna vackra miljö som årsstämman genomförs.

Stämmodeltagarna får en grundlig presentation av Gamla Staberg. Dessutom kommer trähantverkaren Bengt Andersson att berätta om träslag och hur man förr var skicklig på att utnyttja deras egenskaper för olika ändamål.

Hitta hit: Staberg ligger cirka 15 km sydost om Falun längs vägen mot Hedemora och öster om sjön Runn. På GPS:en anges ”Staberg 63”. Vägskylt visar in till Gamla Stabergs Trädgårdscafé & Kök.

Anmälan: Senast fredagen den 24 mars:
Hans-Jöran Hildingsson. E-post: hans-joran.hildingsson@skogssallskapet.se
Tel: 0706-83 61 19 eller 0730-70 10 87

PROGRAM
09.30 Kaffe
10.00 Skogshistoriska Sällskapets ordförande Hans-Jöran Hildingsson hälsar välkommen.
10.10 Elisabet Salander Björklund, Vd i Bergvik Skog presenterar företaget under rubriken ”13 år med Bergvik Skog”.
11.00 Årsstämma.
12.00 Lunch.
13.15 Lotta Örtendahl berättar om Gamla Staberg dess historia och verksamheten idag. Hon  guidar också i den restaurerade och återställda barockträdgården.
14.00 Bengt Andersson, jägmästare och trädesigner, som idag driver slöjdföretaget Gott Virke i Laknäs, berättar om hur han arbetar med olika träslag.
15.00 Avslutning.

Tid

(Torsdag) 09:30 - 15:00(GMT+00:00)

Plats

Falun

Gamla Staberg

Other Events

Dela detta event

Get Directions

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng