Årsstämma i Stockholm

23mar10:0015:00Årsstämma i Stockholmmed tema Skogen och järnet10:00 - 15:00 Kungsträdgårdsgatan 10, 11147 Stockholm

Information

Efter två års pandemiuppehåll ser vi fram mot att träffas fysiskt på årsstämman den 23 mars 2023. Stämman genomförs i anslutning till ett samarrangemang med Jernkontoret och Sveriges Hembygdsförbund. Platsen är Jernkontorets lokaler vid Kungsträdgården i Stockholm.

Skogshistoriska Sällskapet har en alldeles speciell relation till Jernkontoret, eftersom det var i dess lokaler som Sällskapet höll sitt första, konstituerande möte den 24 februari 1990. Redan då uttrycktes från båda håll förhoppningar om ett framtida samarbete och det är kanske läge att nu ta upp tråden igen.

Torsdagen den 23 mars

09.15 Registrering och kaffe

10.00 Jernkontoret – dess historia och roll idag. Katarina Karlsson, forskningskoordinator bergshistoria, presenterar Jernkontoret och berättar om det Bergshistoriska utskottet där hon har rollen som sekreterare.

11.00 Skogshistoriska Sällskapets årsstämma. Förutom sedvanlig årsstämma presenteras också årets mottagare av utmärkelsen Örtugen 2023.

12.00 Lunch serveras i Jernkontorets lokaler

13.00 Skogen och järnet – en historisk exposé. Gert Magnusson, arkeolog och mångårig ledamot av Bergshistoriska utskottet berättar om hur skog, malmbrytning och järntillverkning under århundradena varit nära förbundna med varandra.

Sveriges hembygdsförbund. Anna-Karin Andersson, förbundsordförande och Helena Rosenberg, kulturmiljöstrateg berättar om organisationens verksamhet och utvecklar tankar kring hur vi tillsammans kan lyfta fram skogens kulturarv.

Diskussion. Kan vi utveckla och ömsesidigt dra nytta av mer samarbete mellan Skogshistoriska Sällskapet, Jernkontoret och Hembygdsförbundet?

15.00 Avslutning

Kostnad: Ingen kostnad för medlemmar. Skogshistoriska Sällskapet bjuder på lunch.

Anmälan: E-post till mats.hannerz@silvinformation.se senast 16 mars 2023. Deltagarantalet är begränsat till cirka 45 personer. Först till kvarn…

Handlingar till årsstämman (laddas ned som pdf-filer)

Dagordning till årsstämma 2023

Årsberättelse 2022

Resultat och balansräkning 2022

Valnämndens förslag

Budget 2023

Revisionsberättelse

 

Tid

(Torsdag) 10:00 - 15:00

Plats

Jernkontoret

Kungsträdgårdsgatan 10, 11147 Stockholm

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng