Årsstämma, Skogshögskolan i Umeå

21mar09:3015:00Årsstämma, Skogshögskolan i Umeå

Information

Skogshistoriska Sällskapet genomför i år sin sedvanliga årsstämma i Skogshögskolans studentkårs hus i Umeå. Värd för stämman är Norra Skogsägarna.

Kårhuset är jägmästarstudenternas mötesplats på campusområdet i Umeå, ett stenkast från Sveriges lantbruksuniversitet. Det invigdes 1983, fem år efter att jägmästarutbildningen flyttade från Brunnsviken i Stockholm till Umeå. Kårhuset har därefter byggts ut i omgångar så att det nu rymmer plats för större samlingar och aktiviteter för studenternas olika sektioner. Huset är naturligtvis en hommage till trä som byggnadsmaterial. På studentkårens hemsida finns en berättelse om hur det första huset kom till, skrivet av dåvarande projektledaren Björn Åström. Eftersom stämman hålls i kårhuset kommer vi under dagen att ha mycket fokus på studenter, utbildning och framtid, och inte minst vilken roll skogshistorien har. Vi kommer att lyssna på anföranden av professor Erland Mårald, VD Pär Lärkeryd, och vi avslutar med en paneldiskussion med studenterna.

Hitta hit: Skogshögskolans kårhus ligger på Barrskogsgränd 10, ett hundratal meter söder om Sveriges lantbruksuniversitet, eller Skogshögskolan som det kallas i Umeå.

Anmälan: Senast onsdag den 14 mars:
Erik Valinger. E-post: erik.valinger@slu.se
Tel: 0730-66 99 83

PROGRAM
09.30 Samling och kaffe
10.00 Skogshistoriska Sällskapets ordförande Hans-Jöran Hildingsson hälsar välkommen.
10.10 Pär Lärkeryd, VD för Norra Skogsägarna, håller anförande under rubriken ”Framtiden för svenskt skogsbruk”.
11.00 Årsstämma.
12.00 Lunch.
13.15 Anförande av professor Erland Mårald, Umeå Universitet med rubriken ”Skogsutbildningen i ett historiskt perspektiv”. Anförandet följs av paneldiskussion kring temat ”Hur kan skogshistorien hjälpa oss att hantera utmaningar i framtiden” med moderator Eva Fridman, Fri Konsulting. I panelen presenterar jägmästarstudenterna sin syn på framtida jobb inom skogssektorn, sin utbildning, ämnet skogshistoria och hur Skogshistoriska Sällskapet skulle kunna bli en länk till ett ökat intresse för skogshistorien.
15.00 Avslutning.

Tid

21 Mars, 2018 09:30 - 15:00(GMT+00:00)

Plats

Skogshögskolans studentkår, Umeå

Barrskogsgränd 10, 907 36 Umeå

Other Events

Dela detta event

Get Directions

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng