Digital årsstämma och skogshistorisk konferens

24mar10:0015:00Digital årsstämma och skogshistorisk konferens

Information

För tredje och förhoppningsvis sista gången genomförs Skogshistoriska Sällskapets årsstämma även i år digitalt. Temat för den efterföljande konferensen är högaktuellt: Skogens tillstånd och skogspolitiken under 100 år.

Beslutet att genomföra årsstämman digitalt fattades med viss vånda i januari. Smittspridningen var då fortfarande hög och restriktionerna omfattande. Att i det läget besluta om en fysisk sammankomst i mars kändes osäkert och därför var ställningstagandet för ännu en digital årsstämma logiskt. Erfarenheterna från de båda tidigare stämmorna och de webbinarier som genomförts är också mycket goda.

Torsdagen den 24 mars

10.00 Skogshistoriska Sällskapets årsstämma. Förutom sedvanlig årsstämma presenteras också årets mottagare av Sällskapets utmärkelse Örtugen 2022.

11.00 ca Paus för lunch

13.00 Skogshistorisk konferens. Skogens tillstånd och skogspolitiken under 100 år.

Välkomsthälsning och presentation av föredragshållarna.

Anna-Lena Axelsson, jägmästare och disputerad forskare i skoglig vegetationsekologi vid SLU och vice ordförande i Skogshistoriska Sällskapet inleder med en redovisning av den svenska skogens förändring utifrån Riksskogstaxeringens statistik.

Björn Hägglund, med ett förflutet som professor vid SLU, generaldirektör på Skogsstyrelsen samt vice VD på Stora Enso, berättar om hur skogspolitiken och samhällets syn på skogen utvecklats under det senaste seklet.

Carl Henrik Palmér, jägmästare, frilansande journalist och debattör blickar framåt till år 2052, ”då en storm blev en game changer i skogsdebatten”.

15.00 ca Avslutning.

Så här anmäler du dig:

Skicka ett mejl till Sällskapets sekreterare Mats Hannerz, mats.hannerz@silvinformation.sesenast den 22 mars och meddela ditt deltagande i årsstämma och konferens. Bekräftelse kommer med e-post.

Några dagar innan stämman får du en länk till mötet tillsammans med instruktioner om hur man ansluter sig och om hur programvaran Zoom fungerar.

Kostnadsfritt. Det kostar inget att delta i arrangemanget.

Handlingar till årsstämman (laddas ned som pdf-filer)

Tid

(Torsdag) 10:00 - 15:00(GMT+01:00)

Dela detta event

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng