Skog och skogshistoria längs nordamerikanska västkusten - FULLBOKAD

08sep(sep 8)00:0021(sep 21)00:00Skog och skogshistoria längs nordamerikanska västkusten - FULLBOKAD

Information

Här finns detaljprogrammet:
USA KANADA SHS -17 161223

Från Seattle till San Francisco
Resans USA-del genomförs i gemensam buss under 13 dagar med start i Seattle i staten Washington, vidare ner genom Oregon till San Francisco i Kalifornien. Det är en resa genom tre delstater och tre olika skogsekosystem. Här finns de gigantiska sequoiaträden, jordens äldsta organismer som kan bli 1 500 år gamla och mer än hundra meter höga. Också douglasgran och sitkagran når här imponerande storlek med diametrar på upp till fem meter och nästan samma höjd som sequoiaträden.

Kanada och Vancouver Island
De som väljer att även följa med till Kanada, kommer under sex dagar bland annat att få se ett fungerande ångsågverk och en renoverad ”steamdonkey”, en ångdriven vinsch som användes för att dra fram virke i brant terräng. Ett besök i Cathedral grove, den häftigaste douglasgranskogen på Vancouver Island, ingår också. Plus valsafari i Stilla havet och besök i ett indianreservat med chans att se fiskande grizzlybjörnar.

Svensk skogshistoria
Deltagarna kommer att upptäcka att svensk skogshistoria inte bara är begränsad till Sverige. Några av de tidigaste pionjärerna i USA:s skogsbruk var svenskar och kom med den stora vågen av invandrare. Det utvecklades till och med svenska kolonier, bland andra sågverkskolonin i Preston i Washington och huggarlägret Swedetown i Oregon. Svenskarna, tillsammans med norrmän och finnar, var erkänt duktiga och hade lätt för att få jobb i skogarna. Samtidigt fanns det också de vars drömmar grusades. Många dog unga och utan att ha skapat sig den framtid de hade hoppats på.

Inte bara skog och skogshistoria
– Utöver de skogligt inriktade upplevelserna ingår också mer allmänna besöksmål under resan, säger reseledaren Jan Hedberg, Skogsresor. Vi kommer också att besöka människor på landsbygden och ta del av deras vardag. Förstås blir det även tillfällen till shopping.

– Men, understryker han, tonvikten ligger på skog och skogshistoria. Vi ska verkligen uppleva barrskogarna i den här delen av världen med alla våra sinnen. Och få höra mer om den intensiva period då västra Nordamerikas skogar närmast var en motsvarighet till guldruschens Klondike och Alaska.

Anmälan
Senaste anmälningsdatum är 1 februari 2017. Deltagarantalet är begränsat till 45 personer och det finns redan drygt 30 intresseanmälningar. Först till kvarn… RESAN ÄR NU FULLBOKAD.

Definitiv anmälan görs skriftligt på blankett som går att ladda ned på Skogsresors hemsida. www.skogsresor.se
Blanketten finns också här: Anmalningsblankett_skogsresor 20150119
De som redan gjort en intresseanmälan kommer att få blanketten tillsänd för ifyllande.

 Definitiv anmälan innebär:
– att blanketten har skickats in tillsammans med en fotostatkopia på pass före den 1 februari 2017.

– att anmälningsavgiften på 2 500 kr per person satts in på Skogsresors bankgiro 5251-4908.

Frågor om resan och anmälan till:
Jan Hedberg, 0706-71 72 22
jan@skogsresor.se

eller
Hans-Jöran Hildingsson, 0730-70 10 87
hans-joran.hildingsson@skogssallskapet.se

USA 13 dagar

Avresa:
Arlanda fredag 8 september.

Hemkomst:
Arlanda  torsdag 21 september

Pris: 31 850 kronor plus flygskatt (f.n. 2 669 kronor)

Tilläggsresa till Kanada 6 dagar

Ankomst:
Vancouver onsdag 20 september

Hemkomst
Arlanda onsdag 27 september

Pris: 9 800 kronor plus flygskatt (f.n. 523 kronor) plus kostnader för aktivitet den valfria dagen.

 

Tid

8 (Fredag) 00:00 - 21 (Torsdag) 00:00(GMT+00:00)

Plats

USA (och Kanada)

Other Events

Dela detta event

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng