Hyggesfritt skogsbruk i Tiveden - FULLTECKNAD

29maj10:0015:00Hyggesfritt skogsbruk i Tiveden - FULLTECKNAD– Skogshistorik och nutida anpassningar av skogsbruket10:00 - 15:00(GMT+02:00)

Information

EXKURSIONEN ÄR FULLBOKAD MEN DU KAN ANMÄLA DIG TILL RESERVPLATS.

Exkursionen genomförs i och omkring Tivedens nationalpark. Här kommer vi att få en historisk beskrivning av området från det de första bosättarna etablerade sig i Tivedenskogarna på 1300-talet. Några århundraden senare sökte sig också många svedjefinnar hit. Idag lockar nationalparkens bitvis dramatiska natur strida strömmar av turister som vill uppleva dess mångomvittnade vildmarksstämningar.

Markägaren Sveaskog har etablerat en zon runt om själva nationalparken där man brukar skogen med hyggesfria metoder. Området är cirka 2000 hektar stort och arbetet bedrivs i samarbete med lokala intressenter, bland annat naturturismföretag och Laxå kommun. Det är detta område vi ska titta närmare på under exkursionen, ta del av erfarenheterna och höra om planerna för det fortsatta arbetet.

Under exkursionen medverkar representanter för såväl Sveaskog som andra intressen i Tivedens skogar.

Onsdag 29 maj 2024 kl. 10.00–15.00

Samling: Tivedstorp. Kaffe serveras från kl.09.30.

Avslutning: Cirka kl. 15.00

Hitta hit: Tivedstorp ligger i hjärtat av Tiveden, strax norr om nationalparken med samma namn. Det går att nå Tivedstorp såväl söderifrån som norrifrån. Kolla i Google Maps som har en bra vägvisningsfunktion.

Exkursionsvärdar: Sveaskog och Skogshistoriska Sällskapet.

Exkursionsledning: Rune Andersson, Sveaskog samt Eva Karlsson Berg och Jonny Carlsson, Skogshistoriska Sällskapet.

Deltagaravgift: Medlem i Skogshistoriska Sällskapet 300 kr. Ännu ej medlem, 400 kr. Priset inkluderar förmiddagskaffe och lunch.

Anmälan senast onsdagen den 8 maj till Eva Karlsson Berg, i första hand per e-post, eva.karlsson@st32.se eller i andra hand mobil 070-515 43 75. Max 45 deltagare – först till kvarn. När anmälan är mottagen får du ett svar per e-post med besked om att du fått plats, alternativt står på reservlistan. Du bekräftar ditt deltagande genom att betala in avgiften enligt anvisningarna i svarsmejlet.

Tid

(Onsdag) 10:00 - 15:00(GMT+02:00)

Plats

Tivedstorp

Other Events

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng