Siljansfors, Dalarna - FULLTECKNAT PÅ FREDAG MEN PLATS FINNS PÅ LÖRDAG

26aug(aug 26)09:3027(aug 27)15:00Siljansfors, Dalarna - FULLTECKNAT PÅ FREDAG MEN PLATS FINNS PÅ LÖRDAGJubilerande skogsforskning och skogsmuseum09:30 - 15:00 (27)(GMT+02:00) 792 80 Mora

Information

Den första dagen (fredag) är nu fulltecknad men det finns fortfarande några platser på lördagen. Ni kan fortfarande anmäla er till en reservlistan.

Med anledning av att SLU:s försökspark i Siljansfors har funnits i ett sekel och det intilliggande skogsmuseet i ett halvsekel arrangerar vi två exkursioner de här dagarna. Välj en eller båda.

Fredagen den 26 augusti kl. 09.30–16.00

Skogsforskning under 100 år i Siljansfors. Vi börjar inomhus med att berätta om SLU:s försöksparker och om Siljansfors försökspark i synnerhet. Resten av dagen tittar vi på fyra olika fältförsök. Vi visar ett nytt gallringsförsök med spännande frågeställningar och mätutrustning och besöker sedan ett av de gallringsförsök som Gunnar Schotte anlade 1922. Sedan visar vi ett försök med olika lärkarter och lärkhybrider anlagt 2015 och avslutar med ett trädslagsförsök som anlades 1964.

Vid vackert väder erbjuder vi också en kvällstur upp till Leksberget med fin utsikt över Siljan.

Lördagen den 27 augusti kl. 09.30–15.00

50 års verksamhet i Siljansfors Skogsmuseum. Vi inleder med en presentation av skogsmuseer och skogliga kulturarv i allmänhet och Siljansfors Skogsmuseum i synnerhet. Vi berättar också om Siljansfors Järnbruk. Resten av dagen tittar vi på friluftsmuseet, våra tre utställningshallar, ånglokomobilen med cirkelsågverk från 1920-talet och lämningar efter Siljansfors Järnbruk.

Samling: Siljansfors Skogsmuseum. Kaffe serveras från kl. 9. Gäller för båda dagarna.

Hitta hit: Intill väg E45, 18 km från Mora i riktning mot Malung. Se skogsmuseet i Google maps.

Exkursionsvärdar: Skogshistoriska Sällskapet, SLU och Siljansfors Skogsmuseum.

Exkursionsledning: Ola Langvall och Christer Karlsson, SLU och Siljansfors Skogsmuseum. Lars-Olof Österström, Siljansfors Skogsmuseum

Deltagaravgift: Medlemmar i Skogshistoriska Sällskapet: 250 kronor per dag. Ännu ej medlem: 350 kronor per dag. Priset inkluderar förmiddagskaffe samt lunch. Max 40 deltagare. Först till kvarn gäller.

Anmälan senast fredagen den 12 augusti till Rose-Marie Högberg, i första hand e-post, skogshistoriska@gmail.com, i andra hand telefon, 070-639 06 12. När anmälan är mottagen får du ett svarsmejl med besked om att du fått plats, alternativt står på reservlistan. Du bekräftar ditt deltagande genom att betala in avgiften enligt anvisningarna i svarsmejlet. OBS Kontant betalning på plats är inte möjlig.

Tid

26 (Fredag) 09:30 - 27 (Lördag) 15:00(GMT+02:00)

Plats

Siljansfors skogsmuseum

792 80 Mora

Other Events

Get Directions

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng