Skogsägarrörelsens historia

01apr10:0015:00Skogsägarrörelsens historia

Information

Skogsägarrörelsen har en historia fylld av dramatik, framgångsrika och djärva satsningar – men också kriser. Det framgår med all tydlighet av den historik som efter omfattande forskning i arkiven tagits fram av en arbetsgrupp bestående av Ola Persson, Jan Sandström, Sven Sjunnesson och Ulf Österblom.

Historiken lyfter också fram den stora betydelse skogsägarrörelsen haft, och har, för svenskt skogsbruk. Där konstateras också att den svenska skogsägarrörelsen är unik i ett internationellt perspektiv.

Under seminariet kommer arbetsgruppen att redovisa sitt arbete. Personer som har verkat och verkar i rörelsen idag kommer att ge synpunkter på hur historien utövat inflytande på deras arbete och hur man ser på framtiden. Starka profiler från forna dagar får träda fram i bild och ord. Till skogsägarrörelsens historia hör också en omfattande utgivning av tidskrifter, böcker och broschyrer, vilket kommer att visas med många exempel på seminariet.

Samling: LRF:s huvudkontor, Franzéngatan 6, Stockholm. Kaffe serveras från 09.30.

Hitta hit: Franzéngatan ligger på Kungsholmen. Närmaste T-banestation är Stadshagen. Begränsade parkeringsmöjligheter.

Seminarievärd: Skogshistoriska Sällskapet och LRF Skogsägarna

Seminarieledning: Karin Tormalm, Skogshistoriska Sällskapet och Marianne Eriksson, LRF.

Deltagaravgift: Medlemmar i Skogshistoriska Sällskapet: 200 kr. Ännu ej medlem: 300 kr. Betalning görs på plats – kontant eller Swish. Priset inkluderar förmiddagskaffe och lunch.

Anmälan senast måndagen den 22 mars till: Karin Tormalm. E-post: karin.tormalm@gmail.com Tel: 070-3827956

Tid

1 April, 2019 10:00 - 15:00(GMT+00:00)

Plats

LRF

Franzéngatan 6, 10533 Stockholm

Other Events

Dela detta event

Get Directions

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng