Slottsskogen på Skabersjö och Torup

17maj10:0016:00Slottsskogen på Skabersjö och Torup

Information

Skabersjö slott har befunnit sig i släkten Thotts ägo sedan början av 1600-talet. Godset var ett av de första som införde ett ordnat skogsbruk efter kontinental modell. Den första skogsbruksplanen upprättades redan 1838. Den har därefter fortlöpande följts av nya, vilket skapat unika möjligheter att ta del av hur slottsskogen skötts. Under exkursionen följer vi utvecklingen under fem tidsperioder där markanvändningen gått från ollonskog till dagens rationella brukande.

Under eftermiddagen besöker vi det närliggande 1500-talsslottet Torup som har en helt annan historia. Bokskogen på Torup har lockat besökare alltsedan 1800-talet. Slottet och marken ägs idag av Malmö stad och har ställts i ordning som friluftsområde för malmöborna. Exkursionsdeltagarna bjuds en kulturell runda i slottsparken, och blir förevisade bokskogens rika biologiska mångfald.

Torsdagen den 17 maj kl. 10.00–16.00

Samling: Skabersjö slott. P-plats mellan slottet och silon. Kaffe serveras från kl. 9.30.

Hitta hit: Skabersjö ligger strax söder om Malmö invid E65:an mot Ystad.

Exkursionsvärdar: Skogshistoriska Sällskapet och Skabersjö Gods.

Exkursionsledning: Jörg Brunet, SLU Alnarp och Hans-Jöran Hildingsson, Skogshistoriska Sällskapet.

Deltagaravgift: Medlemmar i Skogshistoriska Sällskapet: 200 kronor. Ännu ej medlem: 300 kronor. Betalning görs på plats, kontant eller swish. Priset inkluderar förmiddagskaffe och lunch.

Anmälan senast måndagen den 7 maj till: Hans-Jöran Hildingsson, 0730-70 10 87. hans-joran.hildingsson@skogssallskapet.se

 

Tid

(Torsdag) 10:00 - 16:00(GMT+00:00)

Dela detta event

Get Directions

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng