Nordisk Skogshistorisk Konferens i Rovaniemi

03sepHeldagNordisk Skogshistorisk Konferens i Rovaniemi

Information

Onsdag 31 augusti – söndag 4 september

Finlands Skogsmuseum Lusto och Skogshistoriska Sällskapet i Finland välkomnar alla vänner av nordisk skogshistoria till Rovaniemi i höst!

Det högaktuella temat för årets konferens och dess exkursioner är Brytningsskeden i synen på våra skogar. Vi hoppas kunna belysa skogliga förändringar och brytningsskeden i Finland – särskilt i norra Finland, där Rovaniemi och dess omgivningar bjuder på goda exempel. Mycket har hänt och händer fortfarande vad gäller synen på skogen, vilket vi får tillfälle att jämföra och diskutera under seminariedagen den 3 september, med föreläsningar från alla nordiska länder.

Under tre dagar möter vi olika experter, som både berättar om norra Finlands rika kulturarv och mångsidiga historia, om den finska bioekonomistrategin och om innovativa framtidsorienterade projekt.

Vi besöker bland annat Lapplands Skogsmuseum, Museum and Arctic Science Center Arktikum, Science Center Pilke, Lappi Timber Sawmill och staden Kemijärvi som anpassat sig till de förändrade förutsättningarna för skogsindustrin genom åren. Förstås kommer vi också att göra flera besök i skogarna runt Rovaniemi.

Men – man kan inte resa till Finland utan att också få chansen att uppleva en riktig bastukväll. Vi får möjlighet att prova en traditionell finsk rökbastu från 1940-talet på Sierijärvi Reindeer Farm. Efter allt vi har lärt och hört kommer det att vara härligt och avkopplande.

Ett mer detaljerat program presenteras här: Program_rovaniemi


Sista anmälningsdag är 15 juni.

Pris: Konferensavgiften beräknas till max 480 Euro. Resa till och från Rovaniemi tillkommer.

Mer information: Leena Paaskoski (svensktalande). E-post: leena.paaskoski@lusto.fi

Tid

3 September, 2016 Heldag(GMT+00:00)

Dela detta event

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng