Webbseminarium om kolning

19jan18:3019:30Webbseminarium om kolningBoken "Kolning - historier och hantverk"18:30 - 19:30(GMT+01:00)

Information

Skogshistoriska Sällskapet arrangerar tillsammans med Kolarorden ett webbsänt kvällsseminarium den 19 januari 2023 klockan 18.30-19.30. Då presenterar Gunnar Nygren, professor emeritus vid Södertörns högskola, sin nyligen utgivna bok ”Kolning – historier och hantverk”. Boken har fått väldigt god kritik, och vi ser fram mot en intressant kväll där vi får lära oss mer om den urgamla tekniken som har betytt så mycket för landets välståndsbygge, samtidigt som den har påverkat skogarnas utseende under hundratals år.

Webbseminariet sänds med verktyget Zoom. En länk skickas strax före mötet till alla anmälda som har angett en e-postadress. Deltagarantalet är begränsat till 100 personer. Skulle det bli överfyllt gäller ”först till kvarn”. Anmälan för medlemmar i Skogshistoriska Sällskapet görs till sekreterare Mats Hannerz, mats.hannerz@silvinformation.se senast den 16 januari 2023.

Medlemmar i Kolarorden anmäler sig separat till sin organisation.

Tid

(Torsdag) 18:30 - 19:30(GMT+01:00)

Kommentarer inaktiverade.

 
 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng