Välkommen som medlem!

Som medlem i Skogshistoriska Sällskapet får du tidningen Skogshistoriska Tidender, 20-24 sidor, fyra gånger per år. Lagom till jul får du också årsskriften, med lite längre artiklar på temat skogshistoria.

Du är också välkommen att till medlemspris delta i de exkursioner som varje år arrangeras på skogshistoriskt intressanta platser i landet.

Anmäl dig via formuläret nedan eller kontakta Sällskapets kassör Rose-Marie Högberg.

E-post: skogshistoriska@gmail.com
Telefon: 070-639 06 12

När du betalat medlemsavgiften kommer du att få en bekräftelse tillsammans med det senaste numret av vår tidning Tidender.

Ange ”Ny medlem” när du betalar och glöm inte heller att fylla i ditt namn.

Plusgiro 480 61 67-5

Swish 123 389 7261

Läs mer om GDPR, den nya dataskyddslag som gäller från 25 maj 2018.


Anmälan

    Välj mellan följande medlemsformer:
    Medlem: 350 kronor per årStuderande: 100 kronor per årFamiljemedlemskap: 450 kronor per år

    Förnamn

    Efternamn

    Adress

    Postnummer

    Ort

    Telefon

    Mobiltelefon

    E-postadress

    Födelseår

    Ev. familjemedlem

    Övriga upplysningar: Nuvarande eller tidigare arbetsgivare,
    titel, specialkompetens, särskilda intressen m m.

    Varför blev du medlem?
    Referenser

    Anki Berg, Umeå. Informatör/strateg, Västerbottens museum.

    Varför är du medlem i Skogshistoriska Sällskapet?
    När jag upptäckte Skogshistoriska sällskapet blev jag väldigt glad! Föreningen behövs för att förmedla kunskap och förståelse för skogens historiska betydelse för vår överlevnad och utveckling. Det är jag gärna med och stödjer.

    Vad är din relation till skog?
    Jag är uppvuxen i en skogsägarfamilj i norra Ångermanland där sonen Malte idag är sjätte generationen på samma gård. Sedan barnsben har jag varit med i skogen och hjälpt till. Nu när jag bor i stan är hemmaskogen om möjligt ännu viktigare som plats för återhämtning och naturupplevelser. När vänner och bekanta talar om fjällen eller havet som sina "element" brukar jag säga att skogen är mitt.

    Johan Renström

    Johan Renström, Skellefteå. Distriktschef, Skogsstyrelsen.

    Varför är du medlem i Skogshistoriska Sällskapet?
    Jag tycker skoglig historia är intressant då det är en så påtaglig del i vårt kulturarv. Våra förfäder levde av och med skog och natur och spåren och kunskapen om detta är viktiga att bevara och lyfta fram i dagens urbana samhälle. Jag har haft förmånen att växa upp med många fantastiska äldre människor som inspirerat och bidragit till mitt intresse för skog, natur och historia. I min hemby Renbergsvattnet finns också en väldigt aktiv hembygdsförening som säkerligen också påverkat mitt intresse. För mig är skogshistoria även en länk tillbaka till mina förfäder och vårt kulturarv.

    Vad är din relation till skog?
    Skog och natur är stora fritidsintressen och har varit det så länge jag kan minnas. Skogen har även varit central genom hela mitt yrkesliv. Det komplexa och storslagna och samtidigt det enkla och lugna är sådant jag uppskattar med skogen. Jag kopplar gärna av med skogsarbete i den egna skogen i Renbergsvattnet och vi försöker också vara så mycket vi kan i naturen med våra barn. Skog är helt enkelt en väldigt stor del i mitt och min familjs liv.

    Karin Öhman

    Karin Öhman, Borås. Sektionschef, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

    Varför är du medlem i Skogshistoriska Sällskapet?
    En ständig beundran för allt det arbete som forna generationer lagt ner för att primärt överleva och sekundärt för att skapa sig en inkomst. Arbeten som än idag ger bestående avtryck och präglar både landskapsbild och skogsbruk. Kan man annat än att hysa beundran inför en mossigt vacker stenmur mitt i skogen?

    Vad är din relation till skog?
    Via familjen är jag skogsägare och deltar i praktisk skötsel av fastigheten. Jag är också skogligt utbildad och känner mig hemmahörande i skogliga kretsar, även om jag numera jobbar utanför skogsbranschen.

     
     

    Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

    Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

    Stäng